26

3 lucruri pe care să nu le faci la tăierea lui Ghiță

christmas-pig

Sărbătorile se apropie, iar lui Ghiță îi bate moartea la ușă, masa trebuie să fie plină de bucate și lumea fericită. Însă mulți dintre noi uităm câteva lucruri esențiale când participăm la ignat. Câteva lucruri pe care să nu le faci în timpul ceremoniei de sacrificare sunt prezentate mai jos de către D. Hambling.

1.Transformă porcul într-un erou

Aproape un an te-ai chinuit să îl crești pe Ghiță, multă muncă și bani cheltuiți, acuma că se apropie ceasul morții fă-l să se simtă ca un erou național să creadă că moartea sa a ajutat într-o mare măsură tara, a salvat tradiția și că toată lumea îi este recunoscătoare. Desigur asta în cazul în care pe masa de Crăciun nu vrei să ai un porc mort și depresiv pe deasupra.

2. Nu îl chinui

Chiar dacă în general avem o sămânță de sadism ascunsă prin noi, indicat ar fi să nu alergi porcul plin de sânge prin toată curtea cu un cuțit sau secure în mână doar pentru a muri toți vecinii de ciudă ca tu tai porcul. Există și alte moduri mai silențioase și nedureroase pentru sacrificare.

3. Și porcul are dreptul la propria imagine

Știu că este interesant să faci multe selfie-uri cu familia în jurul lui Ghiță, să etichetezi prietenii sau să intri live direct de la pomana porcului, dar te anunț că și porcul acela are demnitatea lui și dreptul la propria imagine. Totuși nu cred ca lui Ghiță nu i-ar place o ședință foto post-mortem.

Nu uita! Ghiță de acolo de sus așteaptă o mulțumire din partea ta pentru că ți-a îmbelșugat masa în prag de sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *