teenage girl photographing group of friends

Fobiile unui adolescent

 

s-d60bb0ef7bf2bb447a7e8b2260fb3eccbc88dc85În ultimele cercetări făcute de doamna Hambling aceasta s-a hotărât să aloce puțin timp pentru a descoperi fobiile pe care un tănăr le întâlnește în perioada adolescenței. Împreună cu cercetătorii de la Institutul de Fobiologie Generală Hambling, aceasta a realizat o listă cu cele mai întâlnite fobii în rândul a 100 de adolescenți.

  1. Bibliofobia

Aceasta reprezintă frica de bibliotecă, manuale, cărți etc, un procent de 98% din tineri au început să aibă mâncărimi,stări de leșin și comportament agresiv, totuși aceștia s-au însănătoșit în momentul când au primit ziarul Cancan sau acces la site-urile Spy news și Wow Biz. Ceilalți 2% rămași dintre adolescenți nu știau să citească.

2. Nomofobia

Deși nomofobia este clasată pe locul doi, conform statisticilor în următorii ani aceasta ar putea ajunge pe locul 1, deoarece nomofobia reprezintă teama de a rămâne fără telefonul mobil. Revenind la studiul nostru toți cei analizați suferă de această fobie, dar și de sociofobie, un lucru interesant fiind faptul că încă de la începutul anilor 2000 părinții și cadrele didactice folosesc nomofobia ca pedeapsă pentru tineri.

3. Catagelofobia

Una din surprizele studiului fiind această fobie care constă în teama de a nu cădea în ridicol extrem de întâlnită în rândul tinerilor, majoritatea dintre cei care au participat la studiu suferă de această formă de fobie, astfel doamna Hambling le-a prescris un tratament pentru a scapă de catagelofibie.

Și anume:

– Renunțarea la selfiurile tip ” bot de rață” sau “Măi prăduitorilor” în cazul băiețilorc6e1cc729e1e2b50673c0a194dbe0e5c

– O carte de gramatică de 1-2 ori pe săptămână

– Eliminarea din rutina zilnică a emisiunilor gen “Viața lui Leo”,”La Ma(ndr)ruță” sau “Un show căcăcios”.

 

 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *