paura-psicologi-milano-728x445

5 fobii inexplicabil de amuzante

home_alone_macaulay_culkin_kevin_mccallister_boy_fear_shout_fright_346_1600x1200

Află de la doamna Hambling cele mai amuzante fobii de care unii oameni suferă.

  • PENTERAFOBIA – Frica de mama soacră

Cu toții avem sau am avut o mamă soacră nu foarte dulce, care ne trezea fiori de fiecare dată când batea la ușă, în urma studiilor efectuate de doamna Hambling aceasta a constatat că unele peroane suferă de această fobie fără să știe.

  • ANATIDAEFOBIA – Teama că undeva există o rață care te privește

În urma nenumăratelor studii efectuate, doamna Hambling a realizat că într-adevăr există oameni care chiar cred că în permanență sunt priviți de o rață. Aceste persoane manifestă un comportament agresiv în momentul când se difuzează desenele animate cu Donald Duck.

  • BANANOFOBIA – Frica de banane

Deși la prima vedere par inofensive pentru unele persoane bananele pot deveni un adevărat coșmar, multe persoane au stări de leșin în momentul în care vad sau primesc o banană.

  • HIPOPOTOMONSTROSECVIPEDALIOFOBIA – Frica de cuvinte lungi

Dacă ai sărit de acest subpunct înseamnă că suferi de această fobie, așa că ar trebui să îți pui semne de întrebare și să nu te înscrii niciodată la medicină.

  • ARACHIBUTYROPHOBIA – Frica de a nu-ți rămâne unt de arahide  lipit de cerul gurii

Chiar dacă untul de arahide este un aliment preferat de majoritatea persoanelor, multe dintre acestea încep să aibă mâncărimi, stări de leșin uneori chiar și convulsii când untul le rămâne lipit de cerul gurii.  Recomandarea doamnei Hamblig de a scăpa de această fobie este una simplă: Nu cumpăra unt de arahide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *